Tuin en terras ontwerp hotel

Hotel de Wever Lodge

Wens: Hotel de Wever Lodge is een volledig onder architectuur (Framework studio) verbouwd oorspronkelijk familie huis. Wens van de opdrachtgever was een toegankelijke tuin te maken waar veel verschillende hotelgasten en wandelaars zich thuis voelen.

Ontwerp: Een relatief kleine verwilderde Engelse voortuin hebben we middels het principe van ‘borrowed landscape’ een groots natuurlijk karakter gegeven. De inspiratie hebben we gevonden in oude foto’s uit het archief van het oorspronkelijke familiehuis ‘de wever’. Deze foto’s zijn als basis inspiratie toegepast voor de tuin die we hebben ontworpen en aangelegd. Een eindeloze hei die optrekt tot het hotel met natuurlijke plateaus voor terrassen en haarden.

Studio Hortus denkt graag buiten de kaders van wat kan en wat niet kan. Soms is een huis, restaurant of kantoor te donker voor echte beplanting maar wil de opdrachtgever wel een groenbeleving creëren. Wij gaan dan in gesprek en maken een ontwerp op maat voor kunstplanten of -bomen, al dan niet gecombineerd met zijde bloemen.

weverlodge.nl/

Overzicht projecten